Specialsök

Vi har även kurser via Studiefrämjandet. Just nu finns följande att anmäla till och det gör du via Studiefrämjandets hemsida genom att klicka på den kurs som du är intresserad av

Kommande kurser

Nybörjarkurs specialsök

En rolig, varierande och mycket utvecklingsbar tränings/aktiveringsform som man kan träna i olika miljöer året runt. Hunden får jobba med sitt fantastiska luktsinne vilket de flesta har stort behov av.

Specialsök kan man träna med olika raser och åldrar. Vi har röd Kong som doftämne och man kan sedan styra över det på tex söka svamp.

Datum & tid:

27/2 13.30-16.00
5/3   13.30-16.00
19/3 13.30-16.00
26/3 13.30-16.00
9/4   14.00-16.00

Max antal deltagare: 6 st
Plats: Inomhushallen hagmyren (även annan plats senare i kursen)

Kursanmälan till nybörjarkurs specialsök med start 27/2

Specialsök med Mikael Hedman

Fullt!

Michael Hedman är en av Sveriges främsta specialsöksinstruktörer med bred erfarenhet inom många
områden och har tidigare arbetat med olika slags hundtyper i Försvarsmakten såsom vakthundar,
bevakningshundar och framförallt olika typer av preparatsökhundar.
Mellan 1998 och 2001 tjänstgjorde Michael i Kambodja med att utbilda personal och hundar att finna
minor och oexploderad ammunition.
Idag har han företaget Stock Dog Development där han utbildar alla typer av specialsökshundar.

Föreläsningen, som blir den 24 februari 2024, heter ”Den kalibrerade hundnosen” och bygger på
forskning kring hundens nos. Kursen riktar sig till alla som sysslar med något som är kopplat till hundens
nos, och tar bland annat upp:
– Vad hunden luktar efter, vad som påverkar ämnet som hunden luktar efter.
– Hur hundens fysiska välmående påverkar hundens förmåga att hitta inlärda dofter.
– Hur vi kan läsa hundens signaler med resten av kroppen, att den upptäckt en inlärd doft.
– Kan vi på något sätt få hunden till att bli doftintelligent?

Datum: 23-24/2 2024
Tid: Kommer
Instruktör: Mikael Hedman
Plats: Klubben
Pris för åhörare: 500 kr för en dag, 800 kr för båda dagarna
Pris för föreläsning: 100 kr för medlemmar i HBK, övriga 200 kr

Anmälan är bindande och sista anmälningsdag är 10 februari 2024.

Kursanmälan till Mikael Hedman

Delta på

Är du medlem i Hudiksvalls brukshundklubb?

Pågående kurser

Datum & tid:

27/1 09.00-12.00
5/2 18.00-20.00
19/2 18.00-20.00
10/3 09.00-11.30
17/3 09.00-11.30

Max antal deltagare: 6 st
Plats: Klubben (även annan plats senare i kursen)

Kursanmälan till nybörjarkurs specialsök med start 27/1

Datum: 18/1, 25/1, 8/2, 29/2, 7/3, 14/3
Tid: 14.00-16.00