Tävlings

kurser

Vi har även kurser via Studiefrämjandet. Just nu finns följande att anmäla till och det gör du via Studiefrämjandets hemsida genom att klicka på den kurs som du är intresserad av

Kommande tävlingskurser

Lydnadshelg med Madelene Dahlgren

Madelene Dahlgren är uppfödare av Dobermann sedan 20 år under prefix Dobvoyage, hon har idag även Tyskschäfer. Madelene arbetar just nu som Fodervärdskonsulent inom Försvarsmakten och är även SBK instruktör sedan 20 år tillbaka.
Hon har tävlat bruks Elit spår och Lydnads klass 3, men under sista 10 åren framförallt IPO/IGP på elitnivå med flertalet hundar.

Madelene blev Svenska Mästare Bruks SM IGP 2022 tillsammans med Dobvoyage Karma. Hon har även tävlat ett flertal IDC IGP VM och SM starter med tidigare hundar.

Om Madelenes träningsfilosofi:

”En bra relation och ett positivt förhållnings sätt, med tydliga kriterier vad gäller inlärningen är viktigt för mig! Det finns utmaningar och fördelar med alla hundar och det är det som är så spännande och utvecklande i träningen.”

Du kan vara nybörjare eller redan vara igång med att tävla på hög nivå på denna helg, all coaching sker på individens nivå oavsett ålder på hund eller kunskap hos föraren. Alla är välkomna!

Datum: 12-14/7 2024
Tider:
Fredag 12/7 16.00-19.00
Lördag 13/7 09.00-17.00
Söndag 14/7 09.00-15.00
Plats: Klubben
Pris för åhörare: 600 kr för alla dagarna (medlemskap i HBK krävs)
Pris för deltagande med hund: 2000 kr för alla dagarna (medlemskap i HBK krävs)

Anmälan är bindande. Max 7 deltagare med hund.

Kursanmälan till Madelene Dahlgren

Delta som

Är du medlem i Hudiksvalls brukshundklubb?

Fokus och engagemang

Fokus och engagemang är två grundstenar som är så otroligt viktiga i hundträning! Det spelar ingen roll vilken hundsport du håller på med, detta kommer du ha nytta av oavsett. Även om du inte vill syssla med någon hundsport alls utan bara vill ha en trevlig vardag med din hund så är detta väldigt bra verktyg även i vardagslydnaden.

Denna minikurs på tre gånger kommer ge dig verktyg för att få en mer engagerad och fokuserad hund. Vi kommer gå igenom fördelarna med att lägga mycket tid på dessa byggstenar och vi kommer gå igenom några övningar som är bra för att bygga upp både fokus och engagemang.

Vi kommer gå igenom bland annat:

• Klickerträning
  • Omvänt lockande
  • Shejping

Kursen kommer innehålla både teori och praktik och den kommer individanpassas så den passar dig som vill finslipa på detta eller du som precis har kommit igång med din hund.

Datum: 5/3, 12/3, 19/3
Instruktör:  Frida Lindgren
Pris: 750 kr
Övrigt: Medlemskap i Hudiksvalls brukshundklubb krävs och anmälan är bindande.

Kursanmälan till fokus och engagemang

Apportering

Apportering är ett moment som ingår i flera olika hundsporter, bland annat tävlingslydnaden, brukslydnaden och i rallylydnaden. Det är ett moment som kan upplevas som komplext och svårt men denna minikurs kommer ge dig de verktyg som du behöver för att komma igång med apportering!

Vi kommer gå igenom lite olika inlärningssätt som bygger på att hunden ska få ett bra grepp, dvs inget tuggande, hunden ska ha ha hög motivation till att hämta apporten vilket kommer ge en bra fart och det är viktigt om du vill tävla. Vi kommer även kolla på gripanden, alltså hur hunden kan plocka upp apporten på ett bra sätt. Du kommer kunna styra mycket själv vad du vill träna på i denna kursen, den passar alltså även dig som redan tävlar och vill finslipa eller har något problem med apporten som du vill ha hjälp med. Men den passar även dig som inte börjat med momentet ännu!

Kursen kommer innehålla både teori och praktik.

Datum: 2/4, 9/4, 16/4
Max antal deltagare: 6 st
Instruktör:  Frida Lindgren
Pris: 750 kr

Övrigt: Medlemskap i Hudiksvalls brukshundklubb krävs och anmälan är bindande.

Kursanmälan till apportering

Lydnadshelg med Frida Wallén

FULLT FÖR EKIPAGE MED HUND! Åhörarplatser finns kvar

Frida är en väl anlitad instruktör i Sverige och hon har en lång lista av meriter inom flera olika sporter, men bland annat:

• SM-guld skydd
  • Tre SM-guld IPO
  • Fem SM-brons skydd
  • Världsmästare MR2
  • Deltagit på flera VM i IPO
  • Deltagit på flera SM i tävlingslydnad

Frida har kunskap inom de flesta grenar, vilket betyder att denna helg passar dig oavsett om du kör bruks, IGP eller tävlingslydnad.

Datum: 24-25/2 2024
Tid: 09.00-17.00
Plats: Inomhushallen hagmyren
Pris för åhörare: 600 kr för båda dagarna om du är medlem i HBK, 800 kr för icke medlem
Pris för deltagande med hund: 2500 kr för båda dagarna om du är medlem i HBK, 2800 kr för icke medlem

Anmälan är bindande. Max 8 deltagare med hund.

Kursanmälan till Frida Wallén

Delta som

Är du medlem i Hudiksvalls brukshundklubb?

Pågående tävlingskurser

Tävlingskurs inriktad mot bruksprov och lydnadsklass

Tävling! Ett oslagbart sätt att bli motiverad att träna kontinuerligt, noggrant och målinriktat.
Något alla kan göra på sin nivå och efter egna mål och förmågor.

Detta är en kurs för att prova på om det är något för dig och en kurs där man tränar på sin egen nivå. Så även oerfarna förare och hundar (från 6 mån) som inte kommit långt i träningen är välkomna.

Vi tränar både grunder och ”byggstenar” i lydnaden och mot färdiga moment. Mot ett bra samarbete med glädje och fokus i träningen. Även hur vi får det att bli hållbart på tävling.

Datum: 16/1, 23/1, 30/1, 6/2, 13/2, 20/2

Instruktör:  Åsa Damberg
Pris: 1500 kr

Övrigt: Medlemskap i Hudiksvalls brukshundklubb krävs och anmälan är bindande.

Kursanmälan till tävlingskurs bruksprov och lydnadsklass

Tävlingskurs inriktad mot bruksprov och lydnadsklass

FULLT!

Något alla kan göra på sin nivå och efter egna mål och förmågor.

Datum: 9/1, 15/1, 22/1, 29/1, 12/2, 26/2

Tid: 14.00-16.00